Şekerli besinler hayatımızın en önemli parçası olarak görünse de, sağlığımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Bu olumsuz sebepler yüzünden birçok insan işlenmiş şekeri azaltmaya ya da tamamen bırakmaya karar vererek sağlık yolunda %80 ilerleme katetmektedir.
İşlenmiş şekerli gıdalar, vücudumuzun enerji ihtiyacını karşılamak için kullandığımız glikozun hızlı bir şekilde emilmesine neden olur. Şeker metabolizmaya karıştığında, vücut bu enerjiyi hemen yakmaya başlar. Bu durum ise, enerji düşüklüğüne yol açar.
Yapılan birçok bilimsel araştırma sonuçlarına göre; şekeri çok tüketen insanların daha az hareket etme eğilimi olduğu gözlemlenmiştir. Bu kişiler daha az hareket ettikleri için kilo almaya daha açıklardır. Yakılmayan şeker yağa dönüşerek, kilonun artmasına neden olacaktır.
Kan şekeriniz yüksek olduğunda vücut böbrekleri normalden fazla kullanır. Böbrekler yüksek şekeri atmak için sık çalışır ve gece uykunuzda birden fazla kere tuvalete gitmenize neden olup uykunuzu böler. Şeker aynı zamanda kanda glikoza çevrilir ve vücudunuza bir anda enerji yüklemesi yapılmış gibi hissedersiniz. Dolayısıyla bu durum gece uykuya rahat bir şekilde dalmanızı engeller.
İşlenmiş şekeri sıklıkla tüketen kişilerde vücudun bağışıklığından sorumlu olan akyuvar hücreleri tarafından kullanılabilen C vitamini oranı %50 oranında düşmektedir. Yükselme eğiliminde olan şeker, bağışıklık sisteminde rol oynayan hücreleri engelleyerek vücudu bakteriyel enfeksiyonlara karşı savunmasız bırakır.
İşlenmiş şeker tüketimi kan şekeri seviyelerinde dalgalanmalara neden olabilir. İşlenmiş şeker tüketimini azaltmak veya bırakmak, kan şekeri seviyelerinin daha stabil olmasına yardımcı olabilir.
Vücudumuzun enerji ihtiyacını işlenmiş gıdalar yerine, HapHug Dondurularak Kurutulmuş Meyveler gibi sağlıklı atıştırmalıklardan karşılayabilirsiniz.